Energikartläggning

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Som vi tidigare har skrivit har det kommit en revidering från EU angående energieffektivisering (EDD).
Detta innebär en del förändringar kring energikartläggningen. Direktivet är nu på väg att implementeras i svensklagstiftning. Däremot kommer det att ta ett tag innan vi har en ny lag fastställd, prognosen är att den kommer under 2025. Företag som inte omfattas av lagen idag ska avvakta med att genomföra energikartläggningen fram tills nya lagen är framtagen. 

Energimyndigheten har gått ut med att alla företag som omfattas av nuvarande lag, och tidigare har genomfört kartläggningar, ska fortsätta genomföra energikartläggningar som vanligt. 

Detta innebär att för alla företag som har kartlagt sina verksamheter börjar en ny kartläggningsperiod nu 2024 och avslutas 2027. Första rapporteringen för den ny perioden ska därmed rapporteras sista mars 2025. 

Önskar ni har hjälp med er energikartläggning för kommande period eller har funderingar om kartläggningen är ni välkomna att kontakta Fanny.