Inför certifieringen

Utbildningen inför certifieringsprovet enligt AFS 2017:3

Ska du certifiera dig enligt AFS 2017:3 men saknar den teoretiska kunskapen som provet omfattas av? Lugn bara lugn, vi har utbildningspaketen du behöver.

Hem » Marklund Education » Inför certifieringen

Certifieringspaketet

Vi har tänkt på allt, framförallt på dig! Därför har vi marknadens mest omfattande utbildningspaket inför certifiering enligt AFS 2017:3. Certifieringspaketet är anpassat till samtliga fyra kategorier av pannor. Så oavsett om du jobbar på ett stort kraftvärmeverk eller sköter om en mindre fastighetspanna så har vi lösningen för dig.

Är du osäker på om du och er anläggning omfattas av certifieringen kan du via länken nedan fylla i uppgifter om er panna för att se vilken kategori den är och om den omfattas av certifieringskraven. Här är länken: Räkna ut kategorin för er panna.

Under rubrikerna nedan kan du läsa om innehållet i certifieringspaketet.

Pannskolan

Marklunds Pannskola förklarar den teoretiska kunskapen som behövs för att arbeta med trycksatta anordningar i en pannverksamhet. Den är ett komplement till kursen Certifieringsutbildning inte ett alternativ. Pannskolan hjälper dig däremot att förstå vad både kursen Certet och certifieringsprovet handlar om.

Pannskolan innehåller:

30 filmade föreläsningar som är mellan 6-14 minuter
Filmerna förklarar bland annat:
– Temperaturskalor
– Vätskor och gaser
– Värmeenergi
– Ångcykeln
– Delarna i olika typer av pannanläggningar
– Matarvatten

Självstudiekursen Certifieringsutbildning

Vi har skapat en självstudiekurs utformad helt efter AFS 2017:3 som är grunden för certifieringsprovet. Certifieringsutbildningen finns i fyra versioner som följer AFS:ens kategorier så att du läser just det som ditt prov omfattas av. 

Certifieringsutbildningen innehåller:
– Text och illustrationer
– Filmade föreläsningar
– Avsnittsprov efter varje avsnitt
– Kunskapsprov efter varje utbildningsmodul
– Övningsprov som genomförs på samma sätt som certifieringsprovet och är även på samma tid.
Samtliga prov kan du repetera flera gånger som en del av lärandet.

Lärarledd halvdag på distans

Även om våra utbildningar är pedagogiska och skapade av människor med lång erfarenhet från branschen så kan det vara skönt att ”live” få se och höra en av våra lärare tipsa om allt nödvändigt som certifieringsprovet omfattas av. Här kan du också ställa frågor som kanske dykt upp under självstudierna. Den lärarledda halvdagen ska också ses som ett komplement till kursen Certifieringsutbildning. Halvdagen genomförs via Teams.

OBS: Våra öppna föreläsningar inför certifiering enligt AFS 2017:3 är tillsvidare inställda pga Arbetsmiljöverkets beslut att skjuta på sista certifieringsdag till 1 december 2025.

Pris för hela Certifieringspaketet

Pris per person för Certifieringspaketet 6 månader: 5 900 kr

Pris per person för Certifieringspaketet 12 månader: 7 900 kr

Anmälan till Certifieringsprovet

Vi hjälper gärna till att boka era certifieringsprov. Vi bokar dem med certifieringsföretaget P&L Nordic AB som regelbundet håller provskrivningar över hela Sverige. Kontakta oss för mer information.

Kontakt

Frågor och/eller anmälan via e-post: education@m-solutions.se
Slå oss en signal på: 021-30 50 40