EU ETS 2 ansökan behöver vara inlämnad inom 10 veckor!

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Bild: Adobe AI

EU ETS 2 ansökan behöver vara inlämnad inom 10 veckor!

Vi har sedan en tid lämnat in vår första tillståndsansökan för EU:s nya handelssystem ETS 2. Det innebär att vi har upparbetad kompetens och kan hjälpa er färdigställa era ansökningar.

Det är endast 3 månader, drygt 10 veckor om man räknar bort julledigheten, innan verksamhetsutövare som omfattas av regelverket behöver ha sitt tillstånd från Naturvårdsverket på plats för att få bedriva sin verksamhet under 2025. Tiden går fort och vi tar gärna emot era beställningar snarast för att säkra tillgängliga resurser och att vi alla kan få njuta av kommande julledighet.

Erfarenhetsmässigt tar det mellan 3- 5 veckor att färdigställa en ansökan, då det krävs regelbundna avstämningsmöten för att säkerställa era bränslen- och dataflöden.  

Du som omfattas av tillståndsansökan är vanligen skattepliktig för punktskatt för drivmedel och/eller flytande-/gasformiga bränslen. Våra nuvarande kunder är leverantörer av flytande och gasformiga bränslen.

Här finns mer information från Naturvårdsverket gällande vem som omfattas av ETS 2 – Utsläppshandelsystem för vägtransporter, byggnader och ytterligare sektorer.

Kontakta Olivia eller Christian så får ni all hjälp ni behöver.