Den 8 juni lämnade Helen Dömstedt som avgående Vd över uppdraget till Marklund Solutions nya Vd Henrik Bodin.

Helen Dömstedt har varit med i företaget sedan starten våren 2014 och varit Vd sedan 1 januari 2019 då vår grundare Patrik Marklund övergick till att vara arbetade styrelseordförande.  

Det har varit en fantastisk resa och utveckling vi gjort. Vi var tre personer som startade företaget bokstavligt talat i en källare i Västerås. Och nu sju år senare är vi 25 personer fördelade på två kontor i Västerås och Halmstad, säger Helen stolt.

Henrik Bodin kommer närmast från Afry, före detta ÅF och Pöyry, där han främst arbetat som chef för Energi- och industriuppdrag. Tidigare erfarenheter har han från bland annat Fortum och tillverkande industri där han arbetat med anläggnings- och produktutveckling.

Henrik är ursprungligen från Skellefteå men bor nu i Sollentuna med sin familj. Fritiden tillbringar han gärna utomhus med familjen och med diskgolf (frisbeegolf i folkmun).

Henrik har följt Marklund Solutions utveckling sedan första kontakt med företaget 2015 och är imponerad av utvecklingen. Han kommer att fortsätta Helens utveckling av företaget, men ska ägna den första tiden åt att träffa medarbetarna för att lyssna och lära sig om företaget.

Helen blir kvar i företaget fram till slutet av augusti då nya utmaningar väntar på Adven/Värmevärden i Stockholm.